ФАРМАКОЛОГІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ

пероральний глюкозотолерантний тест використовується для проведення лабораторного методу дослідження в ендокринології для діагностування порушень толерантності до глюкози (предіабет) та цукрового діабету.

Препарат добре всмоктується у травному тракті, з током крові проникає в усі органи і тканини; продукти обміну виводяться із сечею.

ПОКАЗАННЯ

пероральний Глюкозо-Толерантний Тест необхідно застосовувати у випадку, коли вміст глюкози в крові не дає можливості встановити діагноз порушення толерантності до глюкози або діабету.

РЕКОМЕНДАЦІЇ ПО ВИКОРИСТАННЮ:

пацієнту не слід зменшувати кількість їжі протягом 3 днів до проведення тесту. Безпосередньо перед проведенням тесту пацієнту не слід вживати їжу протягом 10-16 годин. Тест проводити зранку. Спочатку визначається рівень глюкози в крові натще. Після цього протягом 5 хвилин треба випити вміст 1 пакету, розчинений у 250 мл води. При проведенні проби у осіб з надлишковою вагою глюкози моногідрат додавати з розрахунку 1 г на 1 кг маси тіла, але не більше 100 г. Через 2 години визначається рівень глюкози в крові.

Дітям після першого взяття крові з пальця слід прийняти внутрішньо водний розчин глюкози моногідрату протягом 5 хвилин з розрахунку 1,75 г на 1 кг маси тіла, але не більше 75 г.

Оцінка результатів. Оцінити результати тесту можна за наведеною таблицею (дані стосуються вмісту глюкози в капілярній крові).

  Норма Порушена толерантність до глюкози Цукровий діабет
2-годинне значення, одиниці СІ <7,8 ммоль/л 7,8-11,0 ммоль/л ≥11,1 ммоль/л
2-годинне значення мг/дл <140 мг/дл 140-199 мг/дл ≥200 мг/дл